De opleiding Cannalogie (MCS), oftewel Medisch Cannabis Specialist is van origine opgericht om artsen, zorgverleners en therapeuten bekwaam te maken in de medische logica en leerkunde van het toepassen van fyto-cannabinoïden (fyto=plant) en de werking van het endo-cannabinoïdensysteem (endo=lichaamseigen) bij mensen en dieren. Hoewel de opleiding eerder alleen bedoeld was voor deelnemers die al een medische achtergrond hebben is de opleiding per heden dusdanig ingericht dat deze ook zonder medische vooropleiding gevolgd kan worden.

Cannalogie – een nieuwe opleiding

Het woordje Logie betekent ‘’de Logica en/of leerkunde van…’’, Bijvoorbeeld Cardio-logie (cardio=hart) is de leerkunde / logicaleer van het hart. Psycho-logie van de psychische gesteldheid en Dermatologie (derma=huid) heeft alles te maken met de leerkunde van de huid. Het spreekt voor zich dat Cannalogie dan alles te maken heeft met de leerkunde en logica van Cannabinoïden in planten, mensen en dieren.

In de toekomst zullen zowel artsen, zorgverleners en apothekers steeds vaker te maken krijgen met de toepassing van cannabinoïden bij de meest uiteenlopende ziektebeelden. Ook stichtingen, adviseurs en zelfs leveranciers die olie verkopen of klanten adviseren kunnen veel belang hebben bij deze opleiding.

Hieronder ziet u een overzicht van hoe de opleiding in stappen verloopt.

  • Inschrijven als deelnemer via het online inschrijfformulier.
  • Beoordeling en goedkeuring van uw inschrijving door de commissie.
  • Toesturen van het lesmateriaal per postorder.
  • Studeren in uw eigen tempo.
  • Indien u er klaar voor bent doet u online de tentamens.
  • Indien u de tentamens heeft behaald kunt u op voor de officiële examens.
  • Indien u de examens heeft behaald krijgt u een officiële diploma-uitreiking.

Met een diploma op zak kunt u zich officieel Medisch Cannabis Specialist of Cannaloog noemen.

Het certificaat dat u ontvangt heet dan ook afgekort het MCS certificaat/diploma. Dit certificaat wordt ten naam gesteld en geregistreerd in het centrale register. Derden kunnen uw bekwaamheid controleren middels een uniek registratienummer. Dit nummer kunt u publiceren op uw website en visitekaartje.

Zodra u officieel staat ingeschreven dient u de betaling van de opleiding via bankoverschrijving of iDEAL te voldoen. Indien u officieel bent ingeschreven zal de commissie (indien uw inschrijving wordt goedgekeurd) het lesmateriaal per postorder naar u sturen en kunt u beginnen met uw opleiding.

De volledige opleiding bestaat uit meerdere hoofdstukken welke zijn onderverdeeld in verschillende modules. Hoewel het lesmateriaal volledig op papier wordt aangeleverd zullen er bij bepaalde modules interactieve mogelijkheden worden gegeven. U kunt de opleiding volgen in uw vrije tijd en in uw eigen tempo.

Indien u naar eigen mening uit het lesmateriaal genoeg kennis hebt vergaard kunt u zich op geven voor het tentamen. Het tentamen wordt online afgenomen. Indien u voor de tentamens slaagt, kunt u zich aanmelden voor het officiële examen.

De officiële examens worden op locatie afgenomen en beoordeeld door de examencommissie.