Nova Educations houdt (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) meerdere malen per jaar examens voor de opleiding Cannalogie (MCS). Deze examens kunnen afhankelijk van het spreidingsgebied van de deelnemers op meerdere locaties in Nederland worden gehouden.

De meeste examens zullen in Enschede worden afgelegd. In de agenda ziet u de locatiegegevens. Deze gegevens vindt u ook terug in de bevestiging van uw aanvraag.

Het is zover. U heeft voldoende kennis genomen van de lesstof en u heeft de tentamens succesvol afgerond. Spannend! U bent nu helemaal klaar voor het grote examen!

Om u aan te melden voor uw examens dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U heeft alle modules behaald tijdens het afleggen van de tentamens.
  • U bent op het moment dat het examen wordt afgelegd in het bezit van een geldig identiteitsbewijs.
  • U bent woonachtig in de Benelux of u heeft hier een correspondentieadres.
  • U beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Om u aan te melden voor het examen dient u het examenformulier in te vullen en op te sturen. U kunt ons het examenformulier digitaal toesturen via uw e-Learning omgeving.

Let op: Uw schriftelijke aanmelding voor het examen dient ten minste 7 dagen voor de opgegeven examendata bij ons binnen te zijn!

Het afleggen van het examen duurt ongeveer 45-60 minuten. De examencommissie is tijdens het examen aanwezig en zij zullen de resultaten direct per deelnemer beoordelen. Zo weet u meteen of u wel of niet bent geslaagd. Houd er rekening mee dat alles bij elkaar ongeveer 2 tot 2,5 uur zal duren.

De examendag ziet er als volgt uit:

  • Aanvang melden en identificatie bij de receptie
  • Uitleg en verstrekking examenformulieren door de examinator
  • U krijgt exact 60 minuten de tijd voor het examen.
  • Na het examen krijgt u een gratis kopje koffie of thee met een broodje naar keuze en is het wachten op de uitslag.

De examencommissie heeft ongeveer 45 tot 60 minuten nodig om de resultaten te kunnen beoordelen. Tijdens de beoordeling vragen we u om te wachten op het resultaat en krijgt u van ons een gratis kopje koffie of thee aangeboden. Ook krijgt u van ons een gratis broodje naar keuze. U kunt daarbij kiezen uit verschillende lekkere en royaal belegde broodjes.

Ook kunt u met de andere deelnemers een praatje maken over het afgelegde examen. Zodra de examencommissie alle resultaten heeft beoordeeld zal de examinator de resultaten direct bekendmaken. Alle deelnemers ontvangen van de examinator het resultaat direct op papier en u krijgt direct te weten of u wel of niet bent geslaagd.

Indien u bent geslaagd zal de examinator u vragen om nog enkele minuten te blijven wachten tot de examencommissie uw naam oproept. De examinator zal u dan begeleiden naar de kamer van de examencommissie voor de persoonlijke uitreiking van uw diploma.

Indien u niet bent geslaagd kunt u direct na het ontvangen van de uitslag het lokaal verlaten. U kunt zich op elk willekeurig moment opgeven voor een herexamen. De kosten voor een herexamen staan beschreven op de prijzen pagina van deze website.